Diskusjonsforum.no logo

Bokstativ. En undervurdert studiekamerat med utallige bruksområder.

Innlegget er betalt for, sånn at vi klarer å levere gratis kvalitetsinnhold til deg!

Et stående bokstativ med en bok

Et bokstativ er et stykk undervurdert studie-, kjøkken- og nettbrettredskap! Et bokstativ kan benyttes til så mangt, og dens bruk medbringer en rekke forskjellige fordeler. Vi har fått hjelp av en bokstativ-leverandør —Skolekroken, som skal hjelpe oss med å løfte frem noen supre bruksområder og fordeler med bokstativ! Sjekk også gjerne ut Skolekroken på deres nettside skolekroken.no.

Fordelene med å bruke et bokstativ

Fordelene med å bruke et bokstativ er mange, men i dette innlegget skal vi primært fokusere på produktivitets- og helsemessige fordeler knyttet til dens bruk.

Ved å bruke et bokstativ til studier kan man øke produktiviteten sin merkbart. Fremfor å måtte lene seg over en pult og skifte fokus frem og tilbake mellom skrivebok og lesebok liggende flatt på en pult, kan man heve blikket og se rett frem en oppreist lesebok. Når man skal ta en titt i kladdeboken igjen, kan man bare se ned uten å snu nakken. Dette gjør at det går raskere, og blir mere bekvemt, når man skal studere, gjøre lekser, skrive av, ta notater osv!

I tillegg til å øke produktiviteten ved å sørge for at boken står oppreist slik at man ikke trenger å snu på hodet sitt nærmest kontinuerlig, har bokstativene fra Skolekroken smarte armer som gjør at man kan tvinge boken åpen, slik at sidene ikke lukker seg automatisk. Dropp klumsete løsninger som å balansere et vannglass, en boks eller lignende på arksidene, bruk heller de smarte armene på bokstativet for å sørge for at boken forblir liggende på ønsket side.

Sist men ikke minst, bidrar bokstativ til å ha en mere ergonomisk arbeidsposisjon. Det aller beste for kroppen er å sitte med rett rygg og nakke og et hevet blikk. Når en bok er liggende på en flate vil man ofte måtte bøye både rygg og nakke, noe som kan bidra til nakkesmerter. Dersom man opprettholder en slik unaturlig og ikke-ergonomisk sitteposisjon over lenger tid, kan man i verste fall gi kroppen varige men.

Potensielle bruksområder til et bokstativ

Et bokstativ har mange forskjellige bruksområder, kanskje til og med noen De ikke var klar over? Her går vi gjennom noen supre bruksområder til et bokstativ.

Kjøkken

Et bokstativ som står på en kjøkkenbenk med en ipad visende oppskrift, foran ligger det en skjærefjøl med en potet på toppen som blir kuttet av en mann

Et bokstativ på kjøkkenet bidrar til bedre flyt i kokkeleringen. Plasser kokeboken, mobilen eller nettbrettet med oppskriften på bokstativet, og se raskt og enkelt trinnene og fremgangsmåten samtidig mens De kokkelerer. Dette minimerer gris, tidsbruk og bøying av rygg og nakke!

Nettbrett

Bokstativ som er stående på et stuebord med en ipad, ung jente som sitter og ser på film på et nettbrett

Bokstativer egner seg ypperlig til å holde oppe diverse typer skjermflater. Om det så skal være seg en laptop, mobiltelefon eller et nettbrett, vil bokstativet kunne gi Dem en god synsvinkel og holde enheten oppe i stående posisjon.

Plasser for eksempel nettbrettet på bokstativet på salongbordet, og ligg og slapp av i sofaen mens De ser på en video.

Lesing & studier

Et bokstativ som benyttes til studier, kladdebok og en pike som leser en bok som ligger på stativet

Dette er sannsynligvis det mest åpenbare bruksområde til et bokstativ, men vi tar det med uavhengig av dette. Uansett om De ønsker å lese for fornøyelsens skyld, om De nipugger til eksamen kommende uke, eller om De kun gjør lekser, vil et bokstativ bidra til at De opprettholder en mere ergonomisk sittestilling ved å heve blikket når De leser, samtidig som produktiviteten økes!

Og mere!

I tillegg til bruksområdene som er nevnt ovenfor, kan man benytte bokstativer til andre ting også. Hold oppe et bilde eller et uklipp De er stolt av. Plasser bildet på bokstativet og hold den oppe i stående posisjon på en hylle, et bord eller lignende.

Videre kan man også benytte seg av et bokstativ til å ha en bedre skrivestilling ved å heve et tastatur eller et tegnebrett. Mulighetene er mange! Eksperimenter Dem frem, og oppdag alle de potensielle bruksområdene til et bokstativ De også!

Finn Dem et bokstativ på skolekroken.no

Del innlegg

Relaterte innlegg

Bambus i hjemmet og hagen

Introduksjon til bambus Bambus, vitenskapelig kjent som Bambusoideae, er en imponerende og mangfoldig del av gresfamilien, kjent for sin utbredelse

Les mer